Parinieuws

Op donderdag 22 september checkten onze passagiers van het tweede jaar in voor een tweedaagse met bestemming ‘Zeeland’.

Gedurende de trip, werden onze reizigers op heel wat interessante weetjes en informatie voorzien. De haven van Antwerpen, de kaasproductie, de stad Middelburg en de techniek van windmolens kenden geen geheimen meer voor hen.

Eenmaal we op onze eindbestemming aankwamen, gingen we meteen de zeelucht opsnuiven. De leerlingen werden op het strand uitgedaagd door hun titularis. Door samen te werken met de hele klas wisten ze de opdrachten tot een goed einde te brengen.

Na een stevig avondmaal, kregen de leerlingen nog geen rust. Deze keer werden ze door het ‘leerkrachtenteam’ uitgedaagd. En wat hebben die enthousiaste leerlingen gewerkt! We ontdekten die avond heel wat nieuw talent!

De leerkrachten moesten uiteindelijk het onderspit delven. Na een stukje cake werd de dag afgesloten met een rustig klasmomentje. Nadien kropen onze uitgeputte leerlingen onder de wol.

Op dag 2, stond een excursie naar Veere op het programma. Om Zeeland op een andere manier te leren kennen en te genieten van de natuur, fietsten we naar het kleine, pittoreske en charmante stadje Veere.

De namiddag brachten we op het strand door waar de leerlingen aan een biotoopstudie werkten. Ze gingen fanatiek op zoek naar schelpen, zeewier, vissen…

Gebruind, uitgewaaid, moe en voldaan gingen onze tweedejaars vrijdagavond naar huis.