Parinieuws

Op maandag 18 januari toverde Team Cultuur de oude feestzaal om tot een met tapijten en slingers beklede pop-up bar.

Daar konden leerlingen, niet enkel op maandag maar ook op dinsdag en woensdag, zich tijdens de pauzes onder andere te goed doen aan warme chocomelk en een heerlijk stukje cake. Dit nieuwe initiatief werd met open armen ontvangen; er waren veel zielen en zelfs nog meer winterse vreugde.

Opzet

Een grote tent, enkele gemotiveerde leerlingen, een beamer, hier en daar nog wat strooien met knusheid en poef! Culturele gezelligheid alom. Specifieker betekent dat: een medeleerling of collega trakteren op een dampende beker chocolademelk, luisteren naar en meezingen/swingen met de smaakvol uitgekozen muziek …

Net als vorige jaren heeft Team Cultuur ook een fotowedstrijd georganiseerd. Anders dan de voorgaande jaren werd er nu niet digitaal gestemd, want je raadt het al: enkel op de winter pop-up bar kon je stemmen op je favoriete foto. Na een tijdje de geprojecteerde powerpoint met de tien beste foto’s te hebben geïnspecteerd, hebben vele leerlingen en leerkrachten de knoop doorgehakt. De winnaar werd woensdag ter plekke bekendgemaakt.

Minten, T. Enkele sfeerfoto’s. Eigen fotoarchief, 2016.

Stijl en Rust

Aangezien de school een geweldige, maar blijkbaar onbekende of zelfs ondergewaardeerde schoolbibliotheek heeft, vond Team Cultuur dat ze in actie moesten komen. Dat deden ze aan de hand van een (ondertussen al populair) promofilmpje, ook wel bekend als Stijl en Rust. Deze vernieuwde en evengoed vernieuwende versie van het lied Drank en Drugs werd voor het eerst getoond in de oude feestzaal zelf, waar het enthousiast werd ontvangen. Allen richting de bib dus?