Parinieuws

Vanaf maandag 24 januari 2022 nemen we een nieuwe vleugel in gebruik. Die moderne nieuwbouw is gekoppeld aan het oudere deel van de school. Op termijn zullen alle leerlingen delen van het nieuwe gebouw gebruiken: de kleuters krijgen les op het gelijkvloers, de basisschool verhuist naar de eerste verdieping en de secundaire school krijgt toegang tot de andere verdiepingen. In totaal komen er in deze nieuwe vleugel zo’n 12 nieuwe klassen voor de basisschool en 15 voor de secundaire school. Je vindt er nieuwe labo’s voor wetenschapsvakken, lokalen die verbonden kunnen worden en zo aangepast zijn aan de nieuwste didactische werkvormen, zorglokalen en vergaderzalen. Verder zijn er ook voldoende rustige werkplekken voor zowel leerlingen als leraren. Een letterlijk hoogtepunt zal de dakspeelplaats worden met een knap uitzicht over de stad.

De nieuwbouw levert verschillende voordelen op. Zo zal er een beter leerlingencirculatie zijn doorheen de school en zitten de leerlingen meer gespreid. Verder is de infrastructuur helemaal uitgerust om aan de moderne onderwijsvereisten te voldoen.

Na de krokusvakantie is het de beurt aan de basisschool om te verhuizen. Een officiële opening staat later gepland, wanneer de omstandigheden dat toelaten.

Meer beeldmateriaal is te vinden via onze Facebookpagina (Paridaensinstituut Leuven) en ons Instagramkanaal (Paridaens_leuven).

Foto’s website: met dank aan LAVA Architecten.