Parinieuws

Op woensdag 22 september 2021 namen we met de jongens van de derde graad en Lotte deel aan de eerste ronde van de SVS-voetbalcompetitie. We moesten het in onze poule opnemen tegen een team van Salco en het Redingenhof.
De wedstrijd tegen Salco verliep aanvankelijk gelijkopgaand,  maar stilaan kregen we meer en meer greep op het spel. Dat overwicht werd al vrij snel beloond met een mooie openingstreffer van Hannes. Het hele team speelde nu met meer vertrouwen. De verdediging hield vlot stand en we heersten in het middenveld. Zo voetbalden we enkele knappe combinaties in elkaar, wat na knappe goals van Rune en Thomas resulteerde in een verdiende 3-0 overwinning.

Na een veel te korte rustpauze was het team van Redingenhof aan de beurt. Dat was een tegenstander van een heel ander formaat. We moesten nu het spel ondergaan, maar we bleven wel compact spelen en verdedigden sterk. Iedereen op het veld streed voor elke bal. We hielden stand mede dankzij Ivar, die ons in doel recht hield met enkele prachtige reddingen. Af en toe combineerden we toch goed uit en er kwamen ook voor ons enkele schaarse kansen.

Na een rommelfase voor ons doel kwam Redingenhof echter verdiend op een 1-0 voorsprong. Tijd voor een steuntje in de rug… In de tweede helft doken plots onze supporters op! Onze jongens en Lotte konden de extra steun goed gebruiken, want in het spel lagen we wat onder. Na enkele mooie combinaties scoorden Redinghof jammer genoeg nog een tweede en derde keer. Maar in de slotfase scoorde Rune met het hoofd een knappe eerredder.

Toch wordt er niet getreurd, want dankzij onze overwinning tegen Salco plaatsten we ons voor de volgende ronde.

Dikke proficiat aan heel het team en aan onze supporters!
Wordt vervolgd…
Een fiere coach