Parinieuws

“Ik heb op Paridaens geleerd wat ik echt wou en wat ik echt niét wou, maar toch was het een lange zoektocht naar een goede studierichting. Ik wou eerst drama studeren, maar nadien koos ik voor een opleiding Media & Entertainmentbusiness.” Victor Luyckx vond na zijn schoolloopbaan bij ons een studierichting die op z’n lijf geschreven was, eentje voor creatieve extraverten. Hij zwaaide in 2017 af met een diploma Economie – Moderne Talen en volgt op dit moment een Bachelor Film, TV & Video aan LUCA School of Arts, als aanvulling op z’n eerste diploma.

“Op Paridaens had ik een zalige tijd met vrienden en daar denken we nu ook nog vaak aan terug. Er zijn altijd figuren die je bijblijven, zoals mevrouw Vandegoor, of uitstappen die in je geheugen gegrift staan, zoals de laatstejaarsreis naar Berlijn.” Door de goede sfeer op school had Victor een familiale band met z’n leerkrachten en klasgenoten. Dat zorgde ervoor dat hij makkelijk leerde om z’n standpunten te verdedigen en op een respectvolle manier voor zijn mening op te komen. “Ik had het gevoel dat ik op elk moment in dialoog kon gaan met leerkrachten.”

Tijdens zijn verdere studies deed Victor werkervaring op bij de productiehuizen Panenka en Koeketroef. Daar werkte hij achter de schermen mee aan televisieprogramma’s zoals ‘Twee tot de zesde macht’ en ‘Influencers’, en maakte hij materiaal voor de sociale mediakanalen. “Zo’n stages zijn echt zalig, ze maken alles tastbaar. Het duurde niet lang vooraleer ik een foto nam aan een van de motors uit ‘Biker Boys’!”

In het laatste jaar van zijn opleiding wil hij specialiseren in ‘Fictie’ met een focus op scenario en regie. Zijn grote droom? Het maken van een succesvolle komische tv-reeks. Daar kijken wij alvast reikhalzend naar uit!