Parinieuws

Een goede leerkracht of een geslaagde les? Enthousiast zijn en iets teweegbrengen bij mijn leerlingen!

 

Elien Verhaegen (Humane Wetenschappen, afstudeerjaar 2016) herinnert zich Paridaens als een school die je goed voorbereidt op hogere studies. Na haar schooltijd bij ons stroomde ze door naar de professionele bachelor Sociaal Werk, volgde ze een Banaba Internationale Samenwerking Noord-Zuid en een verkorte educatieve bachelor met NT2-bevoegdheid (UCLL). Vandaag geeft ze het beste van zichzelf als leerkracht Nederlands Voor Anderstaligen in de OKAN-klas op het Sint-Albertuscollege in Leuven.

Tijdens haar opleiding mocht ze op stage naar India, waar ze 6 maanden lang leefde in een gastgezin. Het liet haar de Indiase cultuur zien in al haar facetten en Elien liet zich met plezier onderdompelen.

Haar open geest en haar sociale karakter zorgen voor een vlotte omgang met haar leerlingen, zodat ze hen vol enthousiasme Nederlands bijbrengt. “Voor de klas staan heeft me doen beseffen dat leerkrachten ook maar mensen zijn, die er ook op slechte dagen moeten staan.” Ze probeert op haar manier het verschil te maken: door verder te kijken dan alleen de cijfers, maar door ook een oprechte interesse te tonen in de personen die voor haar zitten.