Paridaens bouwt

Paridaens bouwt met Scholen van Morgen

Paridaens wilt u graag informeren over zijn bouwplannen. Ons schoolbestuur wil onze gebouwen aan passen aan de noden voor hedendaags onderwijs. Daarom koos het bestuur voor een project in samenwerking met Scholen van Morgen. Dat project verloopt in 2 fases: de huidige gebouwen van de lagere school worden gesloopt, op de vrijgekomen ruimte komt een nieuw gebouw voor de basisschool (gelijkvloers en eerste verdieping) en de secundaire school (op de bovenste verdiepingen). Als alles naar plan verloopt, kunnen we de gebouwen betrekken in het voorjaar van 2022.

We proberen dit te realiseren met oog voor de veiligheid voor onze leerlingen, ons personeel en de omgeving. We beseffen dat deze werken een impact hebben op uw dagelijks leven, we trachten de impact voor alle betrokkenen zo laag mogelijk te houden.

Start werken: 16 januari 2020

Voorlopige einddatum: voorjaar 2022

Afspraken stad Leuven

In overleg met politie en stad Leuven werden de volgende afspraken gemaakt:

Vanaf de sloopwerken die starten op 1 februari 2020 wordt om veiligheidsredenen de Janseniusstraat tussen het Damiaanplein en de brug over de Dijle afgesloten en dat voor alle verkeer tussen 7.00 en 17.00 uur. Tussen 17.00 en 7.00 uur voorziet de aannemer een doorgang voor voetgangers aan de kant van het Iers College.

Deze toestand zal in elk geval duren tot het einde van de ruwbouwwerken. We verwachten dat het zeker een jaar zal zijn.

De aannemer voorziet de nodige informatie, signalisatie en een wegomlegging voor voetgangers en fietsers. Deze wegomlegging loopt via het Redingenhof langs de Reynaertgezellen en het CAW, zoals u ziet op onderstaande plattegrond.

Bouwnieuws

Lintjesknippen! Officiële opening nieuwe vleugel

Nadat onze nieuwe vleugel na de krokusvakantie in gebruik genomen werd door leerlingen en leerkrachten, volgde er op vrijdag 13 mei 2022 de officiële opening.

Infomoment voor leerlingen die wensen in te stromen in onze school

Zaterdag 7 mei 2022 van 10u00 tot 12u00: info over de school en het studieaanbod van het tweede tot en met het zesde jaar.

Paristories – Victor Luyckx

“Ik heb op Paridaens geleerd wat ik echt wou en wat ik echt niét wou, maar toch was het een lange zoektocht naar een goede studierichting.

Container Cup

Wie wordt het beest van Paridaens? Wie overtreft haar eigen kunnen? En welke leerkracht is een echte patser?!

100km run KOTK

De 100km run was een heerlijke apotheose van alle acties die Team Hart Voor organiseerde ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Kom Op Tegen Kanker

Dit schooljaar zette team Hart Voor van onze leerlingenraad acties op touw ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Ze organiseerden een snoepverkoop, een quiz en een wafel- en pannenkoekenverkoop.

Paristories – Ward Broeckaert

“Een ondernemer!”, “Een creatieve duizendpoot!” Het zijn slechts twee kernwoorden uit een hele reeks die door de lerarenkamer galmen wanneer de naam Ward Broeckaert passeert.

Paristories – Maya Retana

Scholen moeten ervoor zorgen dat hun leerlingen geen blinde keuzes maken, ook op politiek vlak. Ze moeten op een kritische manier in de wereld staan.

Paristories- Laura Van Den Driessche

In de leerlingenraad leerde ik echt een engagement opnemen. Mijn rol in Team Hart Voor, Team Meters & Peters en bij Soirée Culturée heeft me tot op vandaag voordelen opgeleverd.

Paristories – Elien Verhaegen

Een goede leerkracht of een geslaagde les? Enthousiast zijn en iets teweegbrengen bij mijn leerlingen!

X