Paridaens bouwt

Paridaens bouwt met Scholen van Morgen

Paridaens wilt u graag informeren over zijn bouwplannen. Ons schoolbestuur wil onze gebouwen aan passen aan de noden voor hedendaags onderwijs. Daarom koos het bestuur voor een project in samenwerking met Scholen van Morgen. Dat project verloopt in 2 fases: de huidige gebouwen van de lagere school worden gesloopt, op de vrijgekomen ruimte komt een nieuw gebouw voor de basisschool (gelijkvloers en eerste verdieping) en de secundaire school (op de bovenste verdiepingen). Als alles naar plan verloopt, kunnen we de gebouwen betrekken in het voorjaar van 2022.

We proberen dit te realiseren met oog voor de veiligheid voor onze leerlingen, ons personeel en de omgeving. We beseffen dat deze werken een impact hebben op uw dagelijks leven, we trachten de impact voor alle betrokkenen zo laag mogelijk te houden.

Start werken: 16 januari 2020

Voorlopige einddatum: voorjaar 2022

Afspraken stad Leuven

In overleg met politie en stad Leuven werden de volgende afspraken gemaakt:

Vanaf de sloopwerken die starten op 1 februari 2020 wordt om veiligheidsredenen de Janseniusstraat tussen het Damiaanplein en de brug over de Dijle afgesloten en dat voor alle verkeer tussen 7.00 en 17.00 uur. Tussen 17.00 en 7.00 uur voorziet de aannemer een doorgang voor voetgangers aan de kant van het Iers College.

Deze toestand zal in elk geval duren tot het einde van de ruwbouwwerken. We verwachten dat het zeker een jaar zal zijn.

De aannemer voorziet de nodige informatie, signalisatie en een wegomlegging voor voetgangers en fietsers. Deze wegomlegging loopt via het Redingenhof langs de Reynaertgezellen en het CAW, zoals u ziet op onderstaande plattegrond.

Bouwnieuws

Volg ons op social media

Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft in onze school? Check dan zeker onze facebookpagina (@paridaens) of volg ons op Instagram (@paridaens_leuven)!

Onze nieuwe vleugel pronkt op de website van Architectura, een portaalsite voor architectuur en bouwvormen in België

Onze nieuwe vleugel pronkt op de website van Architectura, een portaalsite voor architectuur en bouwvormen in België. Begin 2022 nam onze school intrek in haar gloednieuwe vleugel: de kleuters krijgen les op het gelijkvloers, de basisschool op de eerste verdieping en de secundaire school op de andere verdiepingen. In totaal zijn er in dit nieuwe […]

Paridaens Knalt 2022

Het schooljaar 2022-2023 werd op 1 september op een spectaculaire manier ingezet: we verwelkomden onze leerlingen in festivalstijl op PariKnalt!

Inschrijvingen 2022-2023

Inschrijvingen van leerlingen van het 2de tot het 6de jaar starten op donderdag 1 juli 2022 om 14 uur.

Zomervakantie 2022

Wij wensen iedereen een leuke zomervakantie!

Lintjesknippen! Officiële opening nieuwe vleugel

Nadat onze nieuwe vleugel na de krokusvakantie in gebruik genomen werd door leerlingen en leerkrachten, volgde er op vrijdag 13 mei 2022 de officiële opening.

Infomoment voor leerlingen die wensen in te stromen in onze school

Zaterdag 7 mei 2022 van 10u00 tot 12u00: info over de school en het studieaanbod van het tweede tot en met het zesde jaar.

Paristories – Victor Luyckx

“Ik heb op Paridaens geleerd wat ik echt wou en wat ik echt niét wou, maar toch was het een lange zoektocht naar een goede studierichting.

Container Cup

Wie wordt het beest van Paridaens? Wie overtreft haar eigen kunnen? En welke leerkracht is een echte patser?!

100km run KOTK

De 100km run was een heerlijke apotheose van alle acties die Team Hart Voor organiseerde ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.