Parinieuws

Nadat onze nieuwe vleugel na de krokusvakantie in gebruik genomen werd door leerlingen en leerkrachten, volgde er op vrijdag 13 mei 2022 de officiële opening. Het nieuwe gebouw, een DBFM-project van Scholen Van Morgen, vormt de hoeksteen van de reeds bestaande gebouwen. Deze vleugel wordt gebruikt door het basisonderwijs en het secundair onderwijs, door leerlingen van 2,5 tot en met 18 jaar.

Onze school vertoont op die manier een unieke combinatie van het authentieke gedeelte erfgoed en een modern gedeelte dat tegemoetkomt aan alle hedendaagse onderwijsbehoeften. Zo werden er onder meer nieuwe klaslokalen, nieuwe labo’s, een sportzaal en vergader- en zorglokalen gecreëerd.

De officiële opening werd swingend ingezet door de leerlingen van de lagere school die, begeleid door meester David aan de gitaar en meester Stefan op viool, het nummer ‘Hier is Paridaens’ brachten. Vervolgens volgden er toespraken van Hilde Dengis (directeur secundair onderwijs) en Griet Vranken (directeur lagere school), Agnes Claeys en Lola Bosch (LKSD) en Bart De Smet (CEO Ageas). Ook Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieven Boeve en Minister van Onderwijs Ben Weyts spraken mooie woorden over de nieuwe vleugel en over de prominente plaats dat het Paridaensinstituut inneemt in het Leuvense scholenlandschap.

Na het laatste deel van het protocollaire luik – het lintjesknippen – volgde een vrije rondgang in de nieuwe vleugel, met onderweg muzikale ondersteuning en een fototentoonstelling door onze derdejaars over hoe we het authentieke erfgoed van de school kunnen meenemen in het moderne deel. De beloning voor de tocht naar boven was tweeledig: een receptie ter afsluiting, maar vooral een prachtig zicht over Leuven vanop onze dakspeelplaats.

Meer sfeerbeelden zijn te vinden op onze sociale media (Facebook: Paridaensinstituut & Instagram: @paridaens_leuven).