Leerlingenraad

Leerlingenraad_2020

De koepelleerlingenraad is er weer helemaal klaar voor!
Op maandag 14 september kwamen de leerlingen van de koepelleerlingenraad voor de eerste keer samen. Na een eerste keer vergaderen met mondmasker zijn deze 21 leerlingen klaar voor een nieuw schooljaar !
Ook dit jaar staat de leerlingenraad voor jou paraat!

De leerlingenraad zit, sinds de oprichting in 2007, in het DNA van de school.

De leerlingenraadteams, gesteund door hun begeleidende leraren, organiseren de ene activiteit na de andere.

De koepelleerlingenraad wordt aangestuurd door een voorzitter uit het zesde jaar, twee ondervoorzitters uit het vijfde jaar, communicatieverantwoordelijken, verslaggevers en een penningmeester. Begeleidende leraren staan hen bij en staan in voor de coördinatie van de hele leerlingenraad.

Het voorzittersteam van de koepelleerlingenraad is meteen ook het voorzittersteam voor de hele leerlingenraad. Zij vertegenwoordigen ook de stem van de leerlingen uit de tweede en derde graad bij directie en in de Schoolraad.

Follow us on: facebooktwitter

LEERLINGENRAADTEAMS

Team Communicatie & fotografie

De leerlingenraad is alomtegenwoordig. Dat mag de buitenwereld weten, via knappe foto’s en hippe social media. ‘Communicatie’ beheert de sociale media en staat in voor fotografische sfeerbeelden.

Team Geeks

Bij haar duizenden plannen heeft de leerlingenraad nood aan deskundige hulp op vlak van projectie, geluid, licht en klank.   ‘Geeks’ ondersteunt alle activiteiten en beheert de elektronica van de leerlingenraad.

Team Hart Voor

Niet iedereen heeft het even goed als wij. Met kleine en (heel) grote acties kunnen we een bijdrage leveren aan de wereld van morgen. ‘Hart voor’ kiest elk schooljaar het goede doel en zamelt het geld in.

Team Inspraak

Niet alleen leraren, ondersteunend personeel en ouders kunnen hun mening geven over zaken die in Paridaens gebeuren. ‘Inspraak’ laat bij de directie de stem van de leerlingenraad horen.

Team Mos

Onze manier van leven is een aanslag op het milieu. Ook Parimanen denken niet altijd ecologisch. ‘Milieu op school’ wil het ecologische bewustzijn van de Parimanen verhogen.

Team Peters en Meters

Iedereen herinnert zich nog de eerste kennismaking met Paridaens. De eerstejaars krijgen een warm welkom. ‘Peters en meters’ zorgt ervoor dat jonge Parimanen zich snel thuis voelen.

P-Team

P-team bestaat uit experts in het aanpakken van (cyber)pesten. Leerlingen moeten zich goed voelen op school. ‘P-team’ zegt ‘nee’ tegen pesten en bewijst dat kleine gebaren wonderen kunnen doen.

Team Cultuur

Er zitten veel culturo’s op Paridaens. Maar is er tijdens de schooluren wel tijd, ruimte, stijl en rust om in culturele sferen te vertoeven? ‘Cultuur’ wil dat cultuur op Paridaens de plaats krijgt die het verdient!

Team Sportraad

Er zitten (lopen?) veel sportievelingen op Paridaens. Maar wil dat ook zeggen dat er veel gesport wordt op school? ‘Sportraad’ wil meer (gevarieerde) sport op school.

Team Soirée Culturée

Leerlingen moeten hun talenten kunnen tonen; op de schoolbanken én op de planken. Wanneer kan dat beter dan op Soirée Culturée?   ‘Soirée Culturée’ organiseert een cultureel festijn, een jaarlijks hoogtepunt.

Team YOUCA

De school neemt elk jaar deel aan Zuiddag. De vijfdejaars steken de armen uit de mouwen voor het Zuiden. ‘Zuiddag’ staat in voor de voorbereiding op een zinvolle en sociale dag.