Parinieuws

In de leerlingenraad leerde ik echt een engagement opnemen. Mijn rol in Team Hart Voor, Team Meters & Peters en bij Soirée Culturée heeft me tot op vandaag voordelen opgeleverd.

Laura Van Den Driessche (Wetenschappen – Wiskunde, afstudeerjaar 2018) hoeft niet lang te twijfelen wat Paridaens haar bijgebracht heeft: engagement. Momenteel zit Laura in het eerste jaar van haar Master Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien wilt ze een vervolgopleiding volgen die focust op kinderen en jongeren. Ze droomt van een eigen praktijk als psychologe.

“Het zesde jaar was echt geweldig: Parijsreis, Romereis, het eindejaarsbal. Lekker chillen op de overlopen.” Er was zeker ruimte voor ontspanning, maar er moest ook hard gewerkt worden op school. “Dat harde werk werpt nu wel z’n vruchten af: ik ben een goede planner geworden dankzij de inspanningen die ik toen al leverde.”

Dat de leerlingenraad het kloppend hart is van de school benadrukt Laura nog eens. De inzet die ze daar vertoonde om het schoolleven aangenamer te maken trekt ze vandaag de dag nog door. Laura is een online aanspreekpunt voor jongeren die kampen met problemen, maar ze maakte ook deel uit van andere Leuvense initiatieven. Zo was ze buddy voor jongeren die hulp zochten en begeleidde ze kinderen bij taalkampen. Ook voor vrienden die nood hebben aan een goede babbel is vaak een luisterend oor. “Het opnemen van een engagement en het leren werken in teamverband zijn belangrijke waarden die ik via de leerlingenraad op Paridaens heb meegekregen. Ik kan het de leerlingen van nu alleen maar aanraden om hier ook deel van uit te maken!”