Parinieuws

Aansluitend op het sprookjesthema ging het avondspel van gisteren over Roodkapje die vermoord was. De grote vraag die ons allemaal bezighield: ”Wie was de moordenaar?”. We gingen allerlei figuren ondervragen zoals sneeuwwitje, de trol, de heksen, de spiegel, de dwerg, de dorpsgek en Steve Jobs. Dit waren onder andere de moni’s, maar ook leerkrachten en oud-moni’s die als verrassing aanwezig waren, ze brachten het spel tot leven. Uiteindelijk bleek Sneeuwwitje de moordenaar en stenigden we haar met waterballonen die door haar airbag werden teruggekaatst.

Dinsdag 03/07/17:

Net als gisteren werden we rond 8 uur met de woorden wakker geschud door de moni’s. Na een korte sessie ochtendgymnastiek in onze pyjama’s waren we klaar voor de nieuwe dag. We ontbeten  en maakten ons lunchpakket met….. CHOCO! We sprongen op onze fiets (want ja, het is tenslotte een fietskamp, hè) en bolden naar Herentals. Helaas verliep dit niet zo soepel door een wegomleiding waar geen einde aan leek te komen. In Herentals kregen we eerst een uurtje vrije tijd, waardoor het Kruidvat enorm veel winst maakte. Hierna was het tijd voor een spel dat de moni’s in elkaar hadden gestoken: één tegen allen. Er werden benen gewaxt, olifantenkringen gemaakt en eieren op David zijn hoofd kapot geklopt.

We fietsten met enorme snelheid naar het zwembad waar de ene zich uitleefde in de coole glijbaan, en de andere liever een plons nam in het vreselijk koude buitenzwembad of in het binnenbad, waarin er meer strandballen dan waterdruppels waren. We fietsten terug naar onze villa en werden daar door een heerlijke frietjesgeur ontvangen.

Sorry, maar we moeten vlug naar het kampvuur. TOT MORGEN!!!