Parinieuws

Gelach en zweet glansden zaterdag op de gezichten van de leerlingen van de tweede graad. Ook enkele enthousiaste leerkrachten zetten zich de volle 200% in.

Het ultieme doel? Het meeste sponsorgeld verzamelen, het grootste aantal kilometers afleggen of de tofste sfeer creëren op deze derde fietsmarathon, georganiseerd door leerlingenraadteam Hart Voor.

Om 9 uur werd de aftelklok gestart en begonnen de kilometertellers te lopen. Er werd niet alleen gefietst in onze Zuid-Amerikaans aangeklede sportzalen, maar er waren ook heerlijke mocktails en spulletjes uit Ecuador te koop. Een photobooth met leuke attributen zorgde voor onvergetelijke herinneringen. Dit alles zorgde voor een uitbundige sfeer rondom de fietsers.

Naast samen dansen, zingen en plezier maken, was Tapori steunen de uiteindelijke opzet van de actie. En of er geld ingezameld werd!

Leerlingen die cakejes waren gaan verkopen, bij de familie waren langsgegaan of een andere actie ondernomen hadden, bleven onafgebroken binnenstromen. We zijn nog altijd bezig de opbrengst te bepalen, maar kunnen met zekerheid zeggen dat het getal boven de 3000 euro ligt. Na 12 uur was de tijd verlopen en kon de uiteindelijke tussenstand genoteerd worden. 502 kilometers waren er afgelegd door de winnende klas, 4F. Maar ook de andere klassen deden hun uiterste best, uiteindelijk werden meer dan 2500 kilometers gefietst door leerlingen en leerkrachten uit de 14 klassen van de tweede graad. Ook de klas die het meeste enthousiasme toonde, verdient een prijs. Dit jaar was dat 3D. Hun klassfeer overtrof nipt die van de andere klassen. Met een extra vermelding van de leerlingen en leerkrachten uit de tweede graad is iedereen die geholpen heeft met kilometers te fietsen, sponsoring te geven, de zaal aan te kleden of te komen helpen.

Het was een enorm geslaagde editie en daarom: van harte bedankt aan iedereen die gekomen is en iedereen die geholpen heeft!

Geschreven door Els Heyrman van team Hart Voor

Foto’s door Anéline Plateau van team Communicatie