Parinieuws

Dat weinigen zin hebben om na een vakantie terug naar school te gaan, is een feit. Maar na de voorbije paasvakantie was er toch een goede reden om met een glimlach te komen.

En die reden was niets minder dan de Warmste Week van Paridaens.

 

 

Neven, V. Sfeerbeeld. Eigen fotoarchief, 2016.

Iedereen heeft wellicht al eens gehoord van de ‘Warmste Week’, maar dan de originele versie van Studio Brussel. Bij deze actie wordt gedurende een week het recreatiedomein De Schorre helemaal in teken van het goede doel gezet. Mensen uit heel Vlaanderen komen dan daarheen om hun ingezamelde geld af te geven en een liedje aan te vragen op de radio. Team Hart Voor van de leerlingenraad realiseerde echter een eigen interpretatie. Met de enorme inzet van team Geeks was het mogelijk om de feestzaal om te toveren tot een heuse radiostudio. Op de speelplaats hadden we het gezellig gemaakt met heel wat sjorconstructies, een podium, een DIY-shelter (met dank aan Guy!), lampjes, tapijten en de muziek van de zelfgemaakte radio.

Neven, V. Vincent Byloo van Studio Brussel op bezoek. Eigen fotoarchief, 2016.

 

Uiteraard mogen we naast deze warmte en gezelligheid het uiteindelijke doel van dit alles niet vergeten. Dat was onze sociale actie Moyo Dunia die zich inzette voor Foodstep Uganda. In de loop van de week kwamen heel wat leerlingen geld binnenbrengen van eigen initiatieven. Daarnaast organiseerde de leerlingenraad zelf ook een aantal acties. Ten eerste werden er ’s middags hotdogs verkocht, en ja, voor een hotdog heeft blijkbaar iedereen wel een centje over. Verder was er gedurende de hele week een muntjestapijt; iedereen had de kans om zijn muntjes hier te komen leggen en het indrukwekkende resultaat te bewonderen in de feestzaal. Ook konden er tijdens elke pauze liedjes worden aangevraagd waarbij telkens een vrije bijdrage werd geschonken. Als laatste actie vond er donderdag een muzikale avond plaats. Een aantal studenten van onze school kwamen toen hun medeleerlingen verwarmen met hun adembenemende muziek. Zelfs de regen die met bakken uit de hemel viel, kon de pret niet bederven. Dit alles was 24/24 thuis te volgen via de livestream.

Neven, V. Muntjestapijt. Eigen fotoarchief, 2016.

 

De Bruyn, T., & Willems, C. Artiesten op muzikale donderdagavond. Eigen fotoarchief, 2016.

 

Uiteindelijk sloten we deze week af met het slotmoment van de hele sociale actie. Op vrijdagnamiddag mocht iedereen ietsje vroeger uit de les. Heel de school verzamelde op de speelplaats en wachtte vol spanning af om het totaal ingezamelde bedrag te weten te komen. Dit bedrag, dat dus de optelsom was van zowel de wafelverkoop, de sponsorloop (die helaas niet is kunnen doorgaan wegens de aanslagen), de fietsmarathon, de lessenmarathon en de warmste week, bedroeg maar liefst 18 521,02 euro: waar we allemaal heel trots op zijn! Hiervoor werd iedereen beloond met een lekker ijsje.

Willems, C. Overhandiging van de cheque door Jitte en Nell. Eigen fotoarchief, 2016.

 

Zonder de hulp van team Geeks, de begeleidende leerkrachten en iedereen die mee heeft geholpen om dit prachtige bedrag te realiseren, was dit niet mogelijk. Bedankt om jullie hart voor de wereld te laten zien!