Contact

CONTACT INFO

Adres

Janseniusstraat 2, 3000 LEUVEN

Telefoon

016 20 26 55

E-mail

secundair@paridaens.be

LOCATIE OP MAP

BEREIKBAARHEID

Fiets

De meeste leerlingen komen met de fiets naar school. Ze kunnen hun fiets veilig stallen in de fietsenkelder of overdekte fietsenstalling. Op de website van de stad Leuven vind je info over het fietsen in Leuven en het fietsen naar Leuven.

Bus

Het openbaar vervoer is uiteraard veilig en zuinig. In Leuven hebben de meeste bussen een halte op het Rector De Somerplein, op vijf minuten loopafstand van de school. Enkele bussen rijden slechts tot aan het station waar de leerling kan overstappen op een stadsbus richting Rector De Somerplein. De meest gebruikte stopplaatsen in de buurt van de school zijn: Rector De Somerplein, St.- Michielskerk, St.-Pieterskliniek en Bankstraat. Een gedetailleerde dienstregeling is raadpleegbaar op de website van de lijn: https://www.delijn.be/nl/routeplanner.
Meer info over vervoersbewijzen vind je op: https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/abonnementen/buzzy-pazz.html.

Trein

De afstand van het station van Leuven naar de school bedraagt te voet 25 minuten. Er vertrekken aan het station voortdurend bussen naar het Rector De Somerplein.

Meer info op: www.nmbs.be.

Auto

Voor wie met de auto gebracht en/of gehaald wordt, stellen we voor om gebruik te maken van een aantal ‘afzetplekken’. Deze plekken zijn gelegen aan de ring (R23) en bevinden zich op maximaal 15 minuten wandelen van de school. De ouders verliezen zo geen tijd in de stad en de leerlingen wandelen niet verder dan hun klasgenoten die met de bus komen.

De afzetplekken zijn Parking Tervuursevest , Parking OHL en Parking Bodart.
De eerste drie dagen van het schooljaar zullen er op deze plekken vanaf 7u45 vrijwilligers klaarstaan; om 8u stipt zullen zij de aanwezige leerlingen te voet naar school begeleiden.

Het gebruik van deze afzetplekken maakt de onmiddellijke omgeving van de schoolpoort minder druk en dus veiliger voor alle leerlingen.

De Lijn : Leuven Hybride bus Van Hool