Griekenlandreis

Cultuur moet je beleven. Wie in het zesde jaar Griekenland kiest als laatstejaarsreis, nemen we 7 dagen lang mee om de mooiste plekjes van het Griekse vasteland te ontdekken.

Onze reis begint in Athene, met als letterlijke hoogtepunt de Akropolis. Daarna ontdekken we de schatten van het Akropolismuseum, een van de mooiste musea ter wereld. De kunstpareltjes uit de Griekse sites bewonderen we in het Nationaal Archeologisch Museum en hoe de Grieken ‘democratie’ uitgevonden hebben, ontdekken we op de agora. We nemen onze tijd om de oude en moderne stad Athene te ontdekken met de kerkjes, het Olympisch stadion, de boog van Hadrianus, de Plaka en de Evzonen op het Syntagmaplein. We proeven van het lekkere Griekse eten en we dansen mee op de tonen van de livemuziek in het restaurant.

Daarna trekken we landinwaarts en neemt onze bus ons mee naar een van de mooiste Byzantijnse kloosters, Hosios Loukas. Zo trekken we verder omhoog, naar het gebergte van Delphi, dé populairste orakelplaats van de Oudheid. We volgen de Heilige Weg tot aan de tempel van Apollo en genieten van het berguitzicht over het dal en de zee.

Met de boot varen we langs de dolfijnen en maken we de oversteek naar de Peloponnesos, waar we de bakermat van de Olympische Spelen bezoeken. We strijden om de laurierkrans op de oude site van Olympia en laten de verhalen van vroeger terug tot leven komen.

Verder reizen we ook nog naar Nafplion en Mykene, laten we ons verrassen door de akoestiek in het theater van Epidavros en stoppen we aan het kanaal van Korinthe. We eindigen de reis aan het strand van Kalamaki, waar we zwemmen in de zee, slapen in huisjes aan het strand en afscheid nemen van het mooie Griekenland.